Tijdens mijn burn-out las ik het boek plan B.
Hierin werd gezegd dat autisme niet het schadelijke label stoornis zou moeten dragen.
Eindelijk werd gezegd wat ik al die tijd intuïtief aanvoelde.

Geïnspireerd door het boek ben ik gaan brainstormen met de letters ASS.
Mensen zouden eens moeten gaan kijken naar de mogelijkheden van mensen met autisme.
Naar hun wensen, dromen en idealen. Naar het positieve.

In plaats van altijd maar stil te staan bij het negatieve en bij het verleden.
Daar zouden mensen met autisme zoals ikzelf zoveel meer mee geholpen zijn.
Ik zocht naar een woord wat deze visie weergaf. Zo kwam ik op het engelse woord aspire.
Wat vertaald kan worden in: verlangen naar, nastreven, ambiëren, dromen, of hopen op.
Precies wat ik zocht. Dit werd mijn missie.

Toen wist ik nog niet dat ik daadwerkelijk een onderneming zou gaan starten om mijn missie uit te kunnen dragen.

Tijdens een meditatie in mijn ouderlijk huis waarbij ik volledig tot rust en tot mijzelf kwam gebeurde het. Toen ik mijn ogen opende wist ik het. Ik ging het doen. Mijn eigen ervaringen met autisme inzetten om anderen te gaan helpen! Nog diezelfde dag in september heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij de NVA. In mei schreef ik Asspire in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien leef ik mijn eigen droom.

Onstaan van Asspire

415 gedachten over “Onstaan van Asspire

  • januari 13, 2016 om 7:06 pm
    Permalink

    Beste Jellienke, Je initiatieven zijn uitstekend en ik wens je alle succes toe. Natuurlijk in ASS geen ziekte, maar we hebben er wel last van, toch? Het is inderdaad verstandig om de positieve aspecten te benadrukken, zoals eerlijkheid, loyaliteit, vriendelijkheid en hulpvaardigheid want daar kunnen we zelf ook wat mee. Een vroege diagnose is daarbij onontbeerlijk zodat kinderen ook vroeg hulp krijgen en niet zelf (zoals ik) maar aan moeten modderen. Ook is het noodzakelijk dat onze groep zo groot mogelijk is, zodat wij bij de overheden een vuist kunnen maken en mensen beter begrijpen wat autisme nou eigenlijk is, want zoals je wel weet is het onbegrip groot. Ik hoop van harte dat jouw initiatief zijn vruchten af zal werpen. Tot ziens op facebook. Piet

Reacties zijn gesloten.