Ik had vannacht een droom…

Ik droomde dat ik ging trouwen. Iedereen in het land moest achter elkaar trouwen, hier was niets tegenin te brengen en dit was door hogerhand bepaald. Het was volledig geregeld buiten mij om. Anderen kozen alles voor mij uit. Ik had er nul controle over. En het ergste was, dat ik niet eens zelf de man had uitgekozen. Hoe het zo was gekomen weet ik niet maar ik bleek met een ex van mij te gaan trouwen. Dit hoorde ik een paar dagen van tevoren. Ik had hem al tijden niet gezien maar het lukte me om af te spreken en hem mede te delen dat we gingen trouwen. We liepen in een soort Rome- achtige stad bij een fontein en ik vertelde hem dat we moesten trouwen, al over een paar dagen. Hij schrok. Hij wilde niet. Hij was inmiddels met een andere vrouw waarmee hij heel gelukkig was. Maar ja, het was allemaal al geregeld dus tja dan moest dat maar. Ik wilde ook niet. Was ook met een ander, mijn hart lag al bij die ander. Maar de dag brak aan.

De dag

Het was in een soort Duitse, stad, ergens in Bavaria. Iedereen moest die dag achter elkaar verplicht trouwen. Ik wist niet wanneer het mijn beurt was maar ‘ze’ kwamen je ophalen. Ineens was het mijn beurt en werd ik opgehaald. Ik wist niet wat me te wachten stond. Had totaal geen duidelijkheid. Het voelde verschrikkelijk. We gingen naar een soort concertzaal. De zaal was in Bauhaus stijl gebouwd ( wit en veel hout) en had heel veel trappen die leidden naar een podium. Je moest die trappen aflopen om bij de plek achter het podium te komen om je te verkleden voor de ceremonie. De hele zaal was vol met mensen die ik niet goed kende maar niet teleur wilde stellen. Ze keken allemaal naar mij. Maar er was iets geks aan de hand met die trappen. Als je na de ene trap de verkeerde trap nam kwam je weer terug bij waar je was en liep je rondjes. Dit gebeurde mij een paar keer waardoor iedereen me uitlachte. Uiteindelijk kwam ik bij de plek aan waar mijn vriendinnen stonden te wachten. Ik kreeg een turquoise jurk prinsessen jurk aan van glanzende effen stof. Ik dacht dat dit de ( vooraf) jurk was en dat ik daarna nog de witte jurk aankreeg. Maar hier kreeg ik geen duidelijkheid over.

Na het omkleden werd ik op een koets gehesen met een mevrouw naast me die ik niet kende. De koets kwam in beweging, waar we heen gingen wist ik niet. Ik vroeg aan de mevrouw waar we heen gingen. Ik hoopte dat we niet direct naar de trouwlocatie gingen zodat ik de tijd had om iets te bedenken om tijdig weg te vluchten. Bovendien had ik deze vreselijke turquoise jurk aan. Dat betekende dat ik nog tijd had, dat het nog niet gelijk ging beginnen. Maar wanneer kreeg ik dan die witte jurk aan? Ik vroeg het aan haar maar zij dacht dat dit de definitieve jurk was en dat we nu direct naar de trouwlocatie onderweg waren. Ik zat naarstig na te denken wat ik nu moest doen. Gewoon trouwen en dan weer scheiden? Maar dat zou heel veel gedoe geven en bovendien een vermogen kosten. Gewoon trouwen en afspreken dat we allebei iemand ernaast hebben? Maar het ergste was nog, deze man  begreep me helemaal niet, hij begreep niets van mijn autisme en wilde het ook niet echt begrijpen. Dit kon onmogelijk goed gaan want we pasten helemaal niet bij elkaar…Bovendien hield ik van een ander, die me wel helemaal begreep. Ik besloot het te delen met de vrouw naast me. Ik zei ‘ ik kan niet met deze man trouwen, dit hele huwelijk is een vergissing. Ik ben bij een ander nu.’ Ik vroeg haar om advies. Ze zei dat als ik het echt niet wilde ik nu snel moest beslissen. Ze zei dat ik het nog af kon blazen maar wel nu, eenmaal bij het altaar was het te laat. Ze moedigde me aan ‘ Spring van de koets’.

Toen werd ik wakker.

Ik ben erg benieuwd naar jullie interpretaties over de gebeurtenissen in deze droom.
Hoe moet ik deze droom opvatten?
Laat een comment achter en vertel het me!

De droom

10.823 gedachten over “De droom

  • december 22, 2015 om 8:22 pm
    Permalink

    Welk dromenboek dat was weet ik niet meer…vondt het via Google…

Reacties zijn gesloten.