Hallo en welkom op mijn blog!

Hierbij zal ik me even voorstellen.
Ik ben zelf tien jaar geleden, op 21 jarige leeftijd, gediagnosticeerd met autisme, specifiek Asperger.

Ik heb me ervoor geschaamd, heb het ontkent, als excuus gebruikt, verbloemd en geworsteld met hoe ik mezelf zag en hoe anderen mij zagen. Ik heb een reeks teleurstellingen gehad van afgebroken studies, mislukte banen en verbroken relaties. Ik ben meerdere keren in een burn out beland en heb me zoals veel mensen met autisme een tijd depressief en waardeloos gevoeld omdat ik geen richting had in mijn leven.

Maar… ik ben erboven op gekomen en zie mijn autisme nu als mijn kracht.  Ik heb inmiddels mijn eigen unieke talent gevonden. Namelijk: Ondanks alles het goede en positieve kunnen zien in mensen en situaties.

Deze positieve levensinstelling heb ik grotendeels te danken aan mijn moeder. Toen ik klein was schreef zij een versje in mijn poëzie album

Ik hoop als jij je route kiest dat jij je dromen niet verliest
En teken met je eigen handje om elke wolk een gouden randje

Ze sloeg hiermee de spijker op zijn kop en ik ben hier naar gaan leven. Keer op keer lukte het me opnieuw om uit het dal te kruipen. mijn  psycholoog zei altijd tegen me ‘ je bent net zo’n tuimelpoppetje wat altijd weer opveert’. Door deze houding heb ik ondanks de tegenslagen toch bijzondere dingen kunnen bereiken.

– Een universitaire Bachelor Taal en Cultuurstudies- Communicatiekunde afgerond

– Een universitaire Master Advertising in Australië behaald

– Prachtige reizen gemaakt naar o.a Australië en nieuw Zeeland

– Gewerkt als Recruitment consultant

– Gewerkt als Sales Coach

– Dit Blog opgezet

– Lezingen mogen geven over autisme 

Ik ben ervan overtuigd dat iedere persoon met autisme ertoe in staat is om zijn eigen dromen te bereiken.
Met de juiste instelling, doorzettingsvermogen en wil om te slagen kunnen er wonderen gebeuren.

Mocht je je wat meer willen verdiepen in mijn leven dan kan dat hieronder:

STUDIE

Ik heb een studie Taal & Cultuurstudies gedaan aan de universiteit van Utrecht. Hierbij koos ik de hoofdrichting Communicatiekunde wat me erg heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in hoe Communicatie werkt. Ik ben communicatie beter gaan begrijpen doordat ik tot in den treure tekstanalyses, conversatie analyses en onderzoeken heb moeten doen.

Daarna heb ik een Master Communication- Advertising gevolgd aan RMIT University in Australië. Dit was een onvergetelijke ervaring die niemand me meer af neemt. Bovendien is het iets moois om op terug te kijken als ik een dipje heb.

WERK

En wat doe ik nu qua werk? Ik heb altijd in de Sales gewerkt maar deze hectische werkomgeving past eigenlijk niet goed bij mij en bij mijn autisme. Wel vind ik het fantastisch om positieve dingen te zoeken in een product of dienst en ze dan op de meest aantrekkelijke manier te verwoorden.  Dit kwam ook terug in mijn studie Advertising.

Op het moment ben ik aan het kijken of ik kan gaan werken in de autisme hulpverlening. Iets wat natuurlijk veel dichter bij mij staat. Op deze manier geef ik een positieve draai aan het feit dat ik autisme heb en maak ik van mijn kwetsbaarheid mijn kracht. En het belangrijkste is dat ik door mijn ervaring met autisme anderen kan helpen!

Momenteel ben ik vrijwilliger/ ervaringsdeskundige bij een vereniging voor autisme. Ik ben aanwezig bij inloopspreekuren waar mensen met autisme en hun naasten vragen kunnen stellen. Ook geef ik interviews/ lezingen bij thema ochtenden. Hier gaat een wereld voor me open. Mensen met autisme of hun ouders herkennen zich in mijn verhaal en ik merk soms dankbaar op dat ik hen zelfs kan inspireren. Helaas zie ik te vaak dat mensen met autisme, door de vele tegenslagen en teleurstellingen die op hun pad zijn gekomen, het vertrouwen in hun eigen kunnen totaal verloren zijn. Ik zou dolgraag hun kracht naar boven willen halen, en samen ontdekken welke unieke talenten ze hebben. Dit is gebaseerd op mijn diepgaand geloof in de unieke kracht van mensen en in het bijzonder mensen met autisme. Wie weet ga ik hier ooit nog wat mee doen in de toekomst.

Naast mijn vrijwilligerswerk werk ik 1 dag in de week als Marketing Communicatie medewerker bij een bureau wat levensbrede begeleiding biedt aan mensen met autisme en ADHD. Hier houd ik me bezig met social media, het updaten van profielen van de coaches, de content van de website en nieuwsbrief en de marketing strategie om het bureau nog meer op de kaart te zetten. Het is een omgeving waar ze veel van autisme weten en waar ze rekening met me kunnen en willen houden. Ze hebben zelfs een interne jobcoach ingeschakeld om me te begeleiden bij mijn werkzaamheden.

HOBBY’s

Ik hou heel erg van muziek. Ik speel al jaren altviool en ga elke week naar orkest. Ik ben helemaal gek van Mahler en heb soms het gevoel dat ik zijn muziek tot in de kern begrijp. Mijn Asperger brengt met zich mee dat ik een absoluut gehoor heb waardoor ik een melodie die in mijn hoofd zit gelijk kan spelen. Verzoeknummers doen het dan ook vaak goed op feestjes 🙂 Verder hou ik van YOGA en hardlopen.

WONEN

Ik woon momenteel in de randstad in een rustig dorpje. Ik heb een aantal jaar in Amsterdam gewoond maar dat was me te hectisch en chaotisch. Zeker in verband met mijn autisme. Daarom ben ik terug gegaan naar de plaats waar ik ben opgegroeid en het is hier heerlijk. Ik heb een minihuisje van 45 vierkante meter en heb een eigen keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer, en dat is superfijn! Ik heb in Amsterdam met een zeer chaotische huisgenoot gewoond en hoewel het altijd heel gezellig was maakte het samen in 1 huis wonen het ook extra moeilijk voor mij. Nu heb ik heerlijk het rijk alleen.

Nou, dit was in een notendop wie ik ben.

Verder komen jullie er wel achter tijdens het lezen van mijn posts.

Heel veel plezier met lezen!

Kijk ook even op de website van mijn eigen coachingspraktijk ASSPIRE

Over mij

Reacties zijn gesloten.